Сторінки

середа, 14 березня 2018 р.

«Жажду! Жажду! Любові від Вас жажду…»
Любов тісно пов'язана з вірністю і відданістю іншим людям. Любов означає віддавати себе іншим людям, щиро виражати їм свої почуття, приділяти увагу, присвячувати час. Приклад такої самовідданості показує людям сам Господь Бог. У Біблії написано, що Бог так полюбив світ, що віддав свого Єдиного Сина – Ісуса Христа, щоб визволити всіх людей від смерті і гріха. Останніми словами, якими звернувся Ісус Христос до людей були слова «Жажду! Жажду! Любові від Вас жажду…»
На таку тему були проведена Хресна дорога у ОЗ « Мостиський ЗЗСО №1І-ІІІ ступенів Мостиської міської ради Львівської області» (директор Сидорак М.М.). Хресну відправу очолили духовний капелан закладу отець Петро Федаш, отець диякон Ігор, брат Павло. З Духовним словом до присутніх звернувся  о. Петро, який наголосив на тому, щоб всі зусилля своєї душі направити на творення добра, на щиру любов один до одного. Отець диякон Ігор розповів  присутнім про святу Мати Терезу, яка почула голос Ісуса, що сказав « Ходи, будь Моїм світлом» і Мати Тереза намагалась бути світлом Божої любові серед темряви світу. З подячним словом виступив директор закладу Сидорак  М. М., який підкреслив  тісну співпрацю між дітьми, батьками, вчителями, духовенством.
Ця тема є актуальною в наш час, адже ми живемо в дуже важкий період. Сьогодні весь український народ приймає свою нелегку і гірку долю, простує своєю Хресною Дорогою, приймаючи  хрест війни, лихоліть та випробувань. Самотність тих, хто втратив близьких людей стає невимовним болем одиноких сердець. На очах багатьох проступають гіркі сльози  страждань. Здається, що ми самотньо простуємо стражденним шляхом…
Вчителі та учні закладу зі зворушенням розважали над стражданнями Ісуса Христа, ніби хотіли теплом свого серця полегшити терпіння Спасителя. Нам здавалось, що ми безпосередньо беремо участь у тому Хрестовому поході. Кожна стація Христових мук була пов`язана молитвою за родини, мир, любов, єдність всієї України. Роздуми перепліталися зі  Страсними піснями « Хрест на плечі закладають»,  «Під хрест Твій стаю», « Страдальна мати», які виконав шкільний хор « Аксіос».
      Хресна Дорога завершилася панахидою за усопшими вчителями закладу.   
 

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар