Сторінки

пʼятниця, 30 березня 2018 р.


“ Про Шевченка на уроці математики”
       29.03.2018р. в ОЗ «Мостиський ЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів Мостиської міської ради Львівської області» (директор школи Сидорак М.М.) у 5-Б класі вчитель української мови та літератури Плюта Р. М. і вчитель математики Файдула І. Р. провели інтегрований урок “ Про Шевченка на уроці математики” . Надзвичайно цікаво поєдналися предмети: українська література та математика.
       Метою та основними завданнями уроку є узагальнити та систематизувати знання, вміння і навички учнів виконувати арифметичні дії з десятковими дробами; розвивати логічне мислення учнів, їх творчі здібності; повторити та систематизувати знання учнів про життя і творчість видатного сина України – Тараса Григоровича Шевченка; виховувати в учнів почуття патріотизму, любов і повагу до творчої спадщини Великого Кобзаря.
        Матеріал містить різноманітні форми і методи роботи з учнями, елементи нестандартних підходів, інтерактивних методик, мотиваційно – цільовий та пошуковий аспекти, які активізують пізнавальну діяльність учнів на уроці, розвивають системне логічне мислення, кругозір, творчу уяву, уміння думати і робити висновки, працювати колективно і самостійно.
     Така форма роботи відчутно стимулює пізнавальну самостійність, творчу активність та ініціативу учнів.
        Школярі декламували вірші поета і про поета, брали участь у вікторині.
      Урок був дуже цікавим і насиченим. Він спонукав учнів замислитися над життєвим шляхом особистості у часи кріпацтва, сприяв удосконаленню навичок виразного читання, спостережливості.

Немає коментарів:

Дописати коментар