Сторінки

пʼятниця, 16 березня 2018 р.


      16 березня 2018 року в Мостиському ЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів відбулося педагогічне читання «Нова доба освіти за ідеями В.О. Сухомлинського». У святковій залі зібралися послідовники видатного педагога- творчі вчителі навчального закладу під керівництвом  М.В.Шарван.  Щоднини вони віддають серце дітям, цим неповторним перлинкам Господнім.
    М.В.Шарван підготувала змістовну мультимедійну презентацію, наголосивши на актуальності вчення В.О.Сухомлинського в освітньому просторі XXІ століття. Особливо всіх зацікавило «Десять «не можна» В.О. Сухолинського. Ці ідеї є ідеями людинознавства.  І це не випадково, бо  професію учителя В.О.Сухомлинський називає людинознавством, підкреслюючи цим, що педагог повинен постійно проникати в складний духовний світ учня, відкривати в нім щось нове, захоплюватися цим новим, бачити людину в процесі його становлення.
      Методами виховання поділилися у презентаціях та доповідях педагоги:
  • Дигдало Г.Д., Данилів Л.М.- «Нова доба освіти за ідеями В.О.Сухомлинського»;
  • Груник М.М.,Волошин М.Ю. – «Педагогічні ідеї В.О.Сухомлинського в освітньому просторі»;
  • Шеремета Н.А.,Сокульська В.І. -  « В.О.Сухомлинський і школа ХХІ століття.
  • Похила Г.Б. «Філософія серця,або гуманізм В.О.Сухомлинського»
  • Сайкевич В.Л. « В.О.Сухомлинський як соціальний педагог»
  • Директор закладу Сидорак М.М. підсумував доповіддю « Використання досвіду В.О.Сухомлинського в сучасних умовах»

      Особливу увагу  Василь Сухомлинський  приділяв таким ключовим компетенціям як вміння вчитися, загальнокультурній, громадянській, здоров’язбережувальній, соціальній   та комунікативній  і досягав у цьому беззаперечних успіхів.
     «Дехто думає, що любити дітей це найлегша справа, найпростіша. Бути добрим, бути рідним своїй дитині, бажати добра, бути доброзичливим  це вже і є любов. Насправді це не так. Любити дітей – це, я б сказав, найтонша, найскладніша і наймудріша річ, яка приходить з досвідом. Справжня любов поєднує в собі відповідальність за дитину і бажання добра. Якщо є відповідальність, то є і вимогливість. Справжня вимогливість – це дитя любові і відповідальності».
 



Немає коментарів:

Дописати коментар