Сторінки

четвер, 21 грудня 2017 р.



Відзначення  80-річчя В.М.Чорновола
24 грудня ми згадуємо відомого українського  героя, політика, публіциста, літературного критика, діяча руху опору проти  зросійщення  та національної дискримінації українського народу, політичного в’язня СРСР. Провідника українського  національно-демократичного руху кінця 80-х-90-х років, Лауреата Міжнародної журналістської премії імені  Ніколаса Томаліна (1975).
До 80-річчя від дня народження  В’ячеслава Максимовича Чорновола ,
вчителі історії  Куцій Г.І та Калужний  А.Я. продемонстрували  учням презентацію з  біографічними  даними  « В’ячеслав Чорновіл», шкільний парламент разом з педагогом організатором Сокрутою М.С.  підготували  шкільну газету «Дорога болю і боротьби », а також класні керівники
5-11 класів провели виховні години  «Роль В’ячеслава Чорновола в становленні незалежності України».
Діти дізналися  про ініціатора проголошення Декларації про державний суверенітет України та Акта проголошення Незалежності України. Про видатного діяча, який започаткував в Україні визвольний рух шістдесятників та дисидентів. Засновник та підпільний головний редактор  українського часопису «Український вісник». Член Української  Гельсинської  групи, Гетьмана українського козацтва.

Немає коментарів:

Дописати коментар