Сторінки

четвер, 21 грудня 2017 р.

                                                              125- річчя Йосипа Сліпого.
В Мостиському ЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів  відбувся захід приурочений 125-річчю Блаженнійшого  Патріарха Йосипа Сліпого «Через терня випробувань  до зірок  Небесної  слави». Євець Л.М. - учитель основ християнської етики та  учні  6 - 7 класів, докладно розповіли про нелегкий шлях життя  Йосипа Сліпого. Отець-диякон  Ігор Турик  підсумував  своєю  проповіддю  про Блаженнійшого.
Кожен з нас, приходячи у цей світ, отримує від Бога конкретне завдання. Це нелегка справа, яка вимагає багато мудрості і терпіння, значних зусиль. Люди ,які за свого земного життя намагались виконати доручене їм Богом завдання, називають святими. Вони пам’ятали, що святість залежить від щирої молитви і довіря до Бога. Боже провидіння послало нашій Церкві і народові В’язня ради  Христа Блаженнійшого Патріарха  Йосифа Сліпого, який йшов тернистим шляхом, прокладаючи дорогу Церкві  та українському народові.
Важко повірити, що людина, яка стільки років терпіла найтяжчі фізичні і моральні муки  , за плечима якої було понад сімдесят літ, ще мала енергію виконувати таку величезну працю. Мав тверде переконання, що справа за яку терпів у Сибіру, яку розбудовував за межами Вітчизни, не пропаде. «Не треба забувати,- писав він,- що по страсній п’ятниці завжди наступає Світлий Великдень».

Немає коментарів:

Дописати коментар