Сторінки

пʼятниця, 13 жовтня 2017 р.

 Їхні душі – горіння і криця
до 75-річчя створення УПА 
            У свято Покрови Пресвятої Богородиці ми відзначаємо День захисника України та 75-у річницю створення Української повстанської армії. Дуже важливо у такий день вшанувати пам’ять тих, хто віддав життя за нашу незалежність і тих, хто сьогодні жертвує своїм життя за мир і спокій у нашій країні. Пам’ятаючи їхні подвиги, ми повинні йти далі і підтримувати один одного. 
            У Мостиській ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів було проведено ряд заходів приурочених 75-річчю створення УПА. На загальношкільній лінійці та на інформаційних годинах вчителі та учні обговорювали значення УПА та її зв'язок з сьогоденням. 
          Вчителем історії Ілечко О.О. та учнями 11-х класів було переглянуто документальний фільм «Хроніка Української повстанської армії 1942-1954». Під час перегляду було наведено свідчення очевидців та безпосередньо самих учасників УПА, що дуже зацікавило школярів. Між учнями також відбулася активна бесіда, яка стосувалася побаченого. На закінчення уроку вчителем було узагальнено та наведено паралелі з сьогоднішніми подіями у зоні АТО. 
Вони у битві чесно полягли 
А іншого ні вибору, ні змоги 
Вони загинули, але перемогли, 
Бо віддали життя для перемоги.



Немає коментарів:

Дописати коментар