Сторінки

середа, 25 жовтня 2017 р.

Незабутня поїздка в Карпати 
            А за вікном - чарівне бабине літо ! Природа різнокольорова, листя , опадаючи, нашіптує давню казку любові, радості та краси ! Саме в таку чудову пору вибралися учні 11-Б класу разом із класним керівником Мардинавкою О. І. та вчителем біології та хімії Федак Г. Л. на екскурсію в неймовірний карпатський край. 
            Чудово проведені вихідні запам’ятаються надовго ! Серед мальовничих Карпат та річки Бистриці розкинулося село Зелена Надвірнянського району Івано-Франківської області. Звичайно, в ці дні ,20-22 жовтня , навколо було не зелено, а різнобарвно. Чарівниця-осінь розмалювала все казково. У цей момент згадуєш слова незрівнянної Ліни Костенко, співачки осені : 
Красива осінь вишиває клени 
Червоним, жовтим, срібним, золотим. 
А листя просить: – Виший нас зеленим! 
Ми ще побудем, ще не облетим. 
            Село відоме з першої половини XVIII ст., коли жителі Зеленої брали участь в опришківському русі. Тут у 1739 році побував Олекса Довбуш. Також село було центром повстанської боротьби у 40-50-х роках ХХ сторіччя. На території Зеленої розташовано 5 лісництв (Зеленське, Довбушанське, Хрипелівське, Черниківське і Максимецьке). 
            А ще тут живуть привітні люди – українські гуцули. Саме в такихгосподарів ми зупинилися. А звідси - пряма дорога на Яремче, Буковель. Їх краєвиди зачарували нас навіки. В’ється змійкою річка Прут, мелодійно шумить водоспад «Дівочі сльози», розказуючи неймовірну історію кохання. П ослухайте його пісень — може ,вам відкриється таємниця? 
              Усіх приємно здивувала перевернута хата в Карпатах. Цей будинок став першим таким архітектурним дивом в Україні. Знаходиться він у селі Поляниця, що в Івано-Франківській області. Знайти чудо-дім не складно, адже його побудували біля самої дороги на шляху до гірськолижного курорту Буковель. До речі, на будівництво житла пішло всього півтора місяця. Буковель зачарував нас своєю неповторністю та красою гір, котеджів, панорама яких нам добре відкрилася , коли ми піднімалися на гору. Романтична подорож надихнула учнів на чудовий вечір відпочинку, 

Немає коментарів:

Дописати коментар