Сторінки

понеділок, 11 березня 2024 р.

 Виставка творів “Ми тебе не забули, Тарасе”

у шкільній бібліотеці ОЗ,, Мостиський ЗЗСО 1 І-ІІІ ступенів" , ( директор М.Сидорак)
Споконвіку щедрою і благословенною була українська земля, бо на ній народжувалися люди, перед генієм котрих схиляється світ. І найперший серед них — Тарас Шевченко, велетень духу і співець життя народу.
Він розбудив національну свідомість українців, а Україну відкрив світові, став Генієм і Пророком. Його поетичне слово самоука і кріпака було сильнішим за слова вельмож і царів. Він став світлом для незрячих, криницею для спраглих, будителем для сплячих чи байдужих.
До Тараса Григоровича доля не була милосердною – у 24 роки ще кріпак, 10 років в неволі і солдатській муштрі, без родини, далеко від України. У 47 років став академіком, але у такому ж віці відійшов у засвіти.
Тарас Шевченко - поет, драматург, прозаїк, мислитель, історик, етнограф, фольклорист, який залишив велику образотворчу спадщину-понад тисячу творів.
Тарас Григорович Шевченко – це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях нашого народу. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці, той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами.

Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні 9 і 10 березня, які припадають на роковини народження і смерті Т.Шевченка.
Цього року-- 210 роковини з Дня народження.

Немає коментарів:

Дописати коментар