Сторінки

понеділок, 29 січня 2024 р.

 29 січня 1918 року біля невеличкої станції Крути на Чернігівщині сталась трагедія, яка сколихнула, пробудила всю Україну. У цей день жменька юнаків у нерівному бою віддала своє життя, але відстояла честь України…

Трагічна загибель студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну.
Крути ввійшли в історію України як символ національної честі. Ті, хто загинув у битві під Кругами назавжди залишаться в нашій пам'яті. Вони полягли, щоб ми сьогодні жили у вільній і незалежній Українській державі. І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину.
Сьогодні, як і 106 років тому, Україна веде боротьбу за свободу і незалежність і вшановує жертву, принесену українськими захисниками в бою під Крутами.
Дякуємо тим хто захищає свободу і незалежність України, та всім Героям, які положили душу й тіло у боротьбі за майбутнє українців.
Ансамбль «Перлина» ОЗ «Мостиський ЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів»(директор М.Сидорак, муз.кер.М.Кміть) виконав пісню «Балада про Крути».


Немає коментарів:

Дописати коментар