Сторінки

пʼятниця, 12 січня 2024 р.

 Цікаво, креативно, розвивально та повчально в ОЗ «Мостиський ЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів» для вчителів початкових класів відбувся тренінг «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат у початковій школі» з програми підвищення кваліфікації педагогічних працівників. Організаторами заходу були працівники Центру ПРПП.

На сьогоднішній день, у реаліях війни, ця тема дуже актуальна. Вчителі обґрунтовували необхідність розроблення методів та інструментів, які допоможуть здобувачам освіти подолати навчальні втрати.
Заняття проводили Ольга Волощенко та Олександра Козак – тренерки Нової української школи Всеукраїнського рівня, старші викладачки кафедри педагогіки ЛОІППО.
Зі словами вітання на захід завітала начальниця Відділу освіти, молоді та спорту Мостиської міської ради Надія Гнатовська, яка щиро подякувала тренерам і вчителям за їхню невтомну працю, незважаючи на важкі перешкоди сьогодення.
Ольга Волощенко у цікавій формі подала інформацію про види втрат та передумови успішної освіти в непростий воєнний час, наголосила, що важливу роль у результативності навчання дитини відіграють: безпека, емоційна підтримка та мотиваційні прийоми, ознайомила вчителів із мотивуючими методами для розвитку і формування навичок свідомого читання – челенджами, цікавим вивченням напам’ять віршів, складанням захоплюючих історій для запам’ятовування правил.
Олександра Козак наголосила на важливості своєчасного виявлення та компенсації освітніх втрат, провела ряд розвивальних інтерактивних вправ: «Що об’єднує?», «Закінчи речення», «Цікаве читання», «Диктант-естафета», «Картопля», які допомагають учням долати навчальні втрати та прогалини.
Щиро дякуємо тренерам Ользі Волощенко та Олександрі Козак за теплу атмосферу, здобуті знання, нові враження, дирекції та вчителям ОЗ «Мостиський ЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів» за гостинно відчинені двері класів для проведення КПК.
Дякуємо ЗСУ, що дають змогу нам працювати!




Немає коментарів:

Дописати коментар