Сторінки

понеділок, 15 січня 2024 р.

 15 січня 2024 року відбулося засідання освітянської спільноти учителів біології, хімії та основ здоровʼя ( керівник Галина Федак).

На засіданні був присутній консультант ЦПРПП ММР Роман Лещук. З побажаннями плідної праці у 2024 році, витримки, любові і поваги до ближнього, до дітей, вміння співпрацювати на засідання завітала начальниця відділу освіти, молоді та спорту Мостиськоі міської ради Надія Гнатовська.
Галина Федак презентувала свій досвід роботи на тему «Використання цікавих сучасних інноваційних технологій на уроках біології та хімії». Провела тренінг з учителями на вміння використовувати технологію кластер , а також продемонструвала урок- квест, який провела разом з учителями, розділивши їх на окремі групи біологів та хіміків. Зазначила, що нетрадиційні технології дають можливість підвищувати мотивацію учнів, формують обстановку співпраці, дають їм відчуття творчої свободи.
Віра Бонк продемонструвала дидактичні ігри, кроссенси та презентації до біологічних казок, створені в застосунку PowerPoint. Дала поради щодо застосування чату GPT та Персонального помічника сучасного вчителя освітнього проєкту «На урок» для дослідження нових методик, пошуку та генерації різноманітних завдань. Ознайомила педагогів із сервісами для створення інтерактивних вправ: Wordwall (для розробки навчальних ігор та вправ), Quizlet (для створення флеш-карток), Сoggle (для побудови ментальних карт), WordArt (для формування хмар слів). Показала, що створення казок за допомогою інноваційного сервісу kazka. fun може бути захоплюючим елементом уроку біології.
Наталія Ранчаковська продемонструвала свій досвід роботи над темою «Використання ігрових технологій на уроках хімії». Зазначила, що ці технології створюють умови для кращого засвоєння нового матеріалу та активізації пізнавальної діяльності учнів. Позитивними рисами ігор є те, що кожен учасник має змогу повірити у свої сили, розвивати здібності.
Під час зустрічі були використані елементи ігор «Шифрувальник», « Маска відкрийся», «Віднайди слова», «Чорна скринька», «Сенкан».
Дякуємо ЗСУ за можливість працювати під мирним небом.
\


Немає коментарів:

Дописати коментар