Сторінки

четвер, 2 листопада 2017 р.

На осінніх канікулах учні 7-А та 5-Б класів Мостиської ЗОШ №1 на чолі з класними керівниками Клюфас О. С., Дигдало Г. Д., а також вчителями Романченко В. С. та Файдулою І. Р. відвідали культурну столицю України – «Місто Лева».
         Кажуть, воно схоже на Відень або Краків, що в ньому є щось від Праги, а собори подібні до римських. Можливо, так воно і є. Львів - особливий.
         По прибуттю учні опинилися біля порохової вежі, де зустрілися з екскурсоводами.
Екскурсія проходила підземеллями Львова: Домініканський собор, аптека музей, копальня кави, костел єзуїтів та підземелля оперного театру.
Надзвичайно цікаво було слухати про Львів, якого ми ще не знаємо. Спостерігати, яким було місто кілька століть тому і які легенди пов’язані з історією західної столиці України.
Учні також відвідали майстер клас по прикрашанню львівських пряників. Кожен мав можливість спостерігати за процесом виготовлення та прикрашання смаколиків, а також власноруч прикрасити один з пряників.
Центральний історичний ансамбль Львова - це величезний архітектурний музей під відкритим небом, який розкинувся приблизно на 400га і нараховує понад 2000 історичних, архітектурних та культурних пам'яток. Після екскурсій учні мали трохи вільного часу, за який вони могли самостійно дослідити його.
           Ця частина міста ніби завмерла у часі. Старі будинки, що тісняться між собою, показуючи дивовижні фасади, затишні вулички, вимощені бруківкою, разом з чарівними ліхтарями створюють неповторні відчуття. Ніби ти повернувся у часі на сто-двісті років. Все дихає старовиною. Можна зустріти вуличних музикантів, молодих жінок, переодягнених в костюми старомодних дам, ковалів, сучасних персонажів. Дехто з них прямо посеред вулиці починає зачитувати фрагменти української поезії.
           Екскурсія усім дуже сподобалася. Додому приїхали трішки втомлені, але задоволені з великою кількістю позитивних вражень.

Немає коментарів:

Дописати коментар