Сторінки

четвер, 1 лютого 2018 р.

      31 січня 2018 року у Мостиському ЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів (директор Сидорак М.М.) проведено педагогічне читання на тему : « Школа в загальноєвропейському освітньому просторі : місія, імідж, перспективи, впровадження інклюзивної освіти».
«Інклюзивне навчання – це комплексний процес забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітям з особливими освітніми потребами шляхом організації їх навчання у загальноосвітніх навчальних закладах на основі застосування особистісно орієнтованих методів навчання, з урахуванням індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності таких дітей» 
    Інклюзивне навчання означає, що всі учні можуть навчатися в школах за місцем проживання, в загальноосвітніх класах, в яких в разі необхідності їм буде надаватися підтримка як у навчальному процесі, так і з перепланування школи, класів, програм і діяльності з тим, щоб всі учні без виключення навчалися і проводили час разом.
    Активними учасниками були вчителі початкових класів, адже вони вже зараз починають впроваджувати принципи Нової української школи. Висвітлення питання викликало дискусію серед присутніх.
   З доповідями виступили: Баша О.Т.( кл.кер. 3-Б класу), Сокульська В.І. (3-А класу), Шеремета Н.А.( кл.кер.4-В класу), Похила Г.Б.
   «Ми повинні докласти максимум зусиль, щоб жодна дитина не почувалася «іншою»» - підсумувала заступник директора з НВР Залітач Г.І. 






Немає коментарів:

Дописати коментар