Сторінки

четвер, 1 лютого 2018 р.

       29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут – саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.
    „Стримайте ж ваші сльози, які котяться: ці юнаки поклали свої голови за визволення Вітчизни, і Вітчизна збереже про них вдячну пам’ять на віки вічні”, — сказав Президент УНР Михайло Грушевський під час поховання героїв.
     Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку — боронити її.
    Цього року  в   Мостиському ЗЗСО № 1 І-ІІІ ступенів було вшановано пам'ять Героям Крут. Вчитель історії Куцій Галина Іванівна з учнями 9-Б класу провели відкритий захід «Розстріляний цвіт України».
     Також  учні 10-А класу разом із заступником директора з ВР Фаріон Л.І.  організували загальноукраїнський флешмоб, ініційований 
Міністерством освіти і науки України,  на залізничній станції  Мостиська 1.


      Наш заклад пам’ятає і пишається  молодими  Героями.  Пам’ять  про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща.  Вічна слава Героям!

Немає коментарів:

Дописати коментар