Сторінки

вівторок, 20 лютого 2018 р.


«Герої не вмирають»
        20 лютого у день вшанування  Небесної Сотні у  Мостиському  ЗЗСО №1  І-ІІІ відбулася лінійка – реквієм «Герої не вмирають»  з хвилиною мовчання.         
        Класні керівники провели виховні, та інформаційні години.  У шкільній бібліотеці була показана тематична книжково виставка, педагог- організатор підготувала стінгазету, класні керівники Павельчак Л.Р. та Федак Г.Л,  разом з учнями  поклали  свічки на  Площі Небесної Сотні.

Вчителі 9-11 класів ходили у Народний  дім  міста Мостиськ на  показ фільму «Кіборги».
Учні 9-Б класу разом з практичним психологом та соціальним педагогом Сайкевич В.Л.  побували на екскурсії у м. Львові, приуроченій  пам’яті Героям Небесної Сотні. Поклали квіти до могил Героїв Небесної Сотні на Личаківському кладовищі.
Вчитель образотворчого мистецтва Галамай Н.Б. разом з учнями  3-7класів школи організувала виставку дитячих малюнків, присвячену Героям Небесної Сотні    «Майдан та Герої Небесної Сотні  очима дітей»
       Учні  8-Б класу ( кл. керівник  І.Б. Гридинська) провели виховний захід вшануванню Небесної Сотні . Учні та вчителі зібралися на цьому заході, щоб у молитвах  згадати  Героїв  Небесної Сотні, які поклали своє життя за наше майбутнє згадали Сергія  Нігояна , патріота, який став першою жертвою Майдану. Саме він серед барикад  читав такий актуальний уривок із поеми   Т.Г. Шевченка «Кавказ».
     Небесна Сотня – це небесні ангели , які віддали життя  й піднялися до Бога, це продовжувачі славних традицій Героїв Крут. Це наші земляки, які з любов’ю і глибокою вірою боролися і будуть боротися за незалежність України! Серед них і Віктор Поліщак, який був запрошений на захід.  Він - учасник бойових дій на Сході з перших днів АТО, автор патріотичних поезій.
       Вірш Ліни Костенко «Все як у прірву:Корсунь, Жовті Води»  під супровід бандури  майстерно  прочитала  Подобінська С.  До глибини душі зворушила   пісня у виконанні О.Лученка, І.Пасіки «Небо падає».
      У війни, на жаль, жіноче обличчя. У  цей час, коли розквітає несміливе кохання ,чарівні україночки  на передовій. Пісню «Ти підбори змінила на берці» виконали  Пасіка І. та Сайко С.
       Небесна Сотня- найсвітліший образ новітньої України. Схилімо низько голови  і вшануймо тих, які загинули від снайперських  куль, щоб вибороти свободу для майбутніх поколінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар