Сторінки

субота, 13 січня 2018 р.

Різдвяна мандрівка до Львова.
          12 січня педагогічний колектив Мостиського ЗЗСО №1 І-ІІІ ст. разом з директором школи Сидораком М.М. та о.Ігорем Туриком побували на екскурсії у Львові.
           Мандрівка розпочалася з екскурсії у Свято-Покровський кафедральний собор, під час якої о.Павло розповів про історію заснування собору, про святині, які зберігаються у храмі, серед  яких ікона Пресвятої Богородиці "Годувальниця".
     Цікавою була екскурсія і до Катедрального Собору Успіння Пресвятої Богородиці, який є одним із найстаріших храмів Львова, адже перший камінь у спорудженні його було закладено у 1370 році. Серед особливо шанованих святинь храму - копія чудотворного образу Матері Божої Ласкавої. В окремій каплиці катедри знаходиться копія чудотворної ікони Ченстоховської Богоматері. Особливо вшановується у храмі пам'ять блаженного Якуба  Стрепи -  галицького архієпископа. Окрасою катедри у період Різдвяних свят є шопка, яка складається з великої кількості персонажів. Усі відвідувачі святині намагаються сфотографуватися біля неї.
           Не менш цікавою була екскурсія до Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла.
         Продовжилась наша зимова мандрівка походом у театр ім. Марії Заньковецької, де на нас чекала дивовижна зустріч з октетом "Орфей". Яскраве шоу під назвою "Різдво у Львові" вразило усіх до глибини душі. Музиканти представили глядачам і добре відомі старі хіти, і нові пісні. Творити різдвяну казку "Орфею" допомагали - колектив народного танцю "Веселі Черевички", відомий співак Павло Табаков, маленькі дітки співаків, які вітали глядачів із Різдвом Христовим, а команда професіоналів створила незабутнє оформлення сцени, доповнивши його новітніми технологіями.
       Мандрівка Різдвяним Львовом усім дуже сподобалась. Цілу дорогу додому вчителі колядували, перебуваючи під прекрасними враженнями віл цікавої екскурсії та дивовижного дійства.






 





Немає коментарів:

Дописати коментар