Сторінки

пʼятниця, 24 лютого 2023 р.

 20 лютого 2023 р. учні 8-А класу ОЗ «Мостиський ЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів» (директор М. Сидорак) під керівництвом учителя української мови та літератури М.Волошин організували мовознавчу кав’ярню «Натхненні словом», до якої запросили шанувальників рідної мови.

Відвідувачі кав’ярні скуштували смачні, цікаві й пізнавальні страви : салат «На швидку руку» (відредагувати словосполучення); гарячу страву «Смакота в горнятках» (з горняток вийняти питання та відповісти на нього) , напій «Фразеологічний коктейль» (обрати фразеологізм-коктейль та за допомогою жестів передати його зміст ) , салат «Шедевр» (скласти невеликий текст, кожне слово якого розпочинається з однакової літери) , екзотичну страву “Марципан» (знайти зайве слово у синонімічному ряді), холодну закуску «Мовне асорті» (із поданих літер скласти мовознавчі терміни), піцу «Зроби сам» ( розмістити інградієнти відповідно до частин мови), десерт «Мовні цікавинки» (відгадати загадки-жарти).
Учні показали гарні знання та ще раз переконалися в тому, що українська мова – це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня, прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Мова — це доля народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо


Немає коментарів:

Дописати коментар