Сторінки

неділя, 14 жовтня 2018 р.

люблена Богом перлина
Для всіх українців одна —
Козацька моя Україна,
Хлібів золотих сторона.
Негодами лютими бита,
Віками ти йшла до мети,
Тобі в небі зорею світити,
І волю, і долю знайти


Розселив Господь людей по всьому світу і кожному народові дав землю. Богом дана земля є святою і рідною, тому її захист — це найперший обов’язок народів.
Для українців такою землею є Україна. Вона полита потом і кров’ю сотень поколінь, їхніх працелюбних і героїчних предків. Шануймо героїчну історію нашого великого народу.
12 жовтня в ОЗ "Мостиський ЗЗСО 1 I-ІІІ ступенів Мостиської міської ради Львівської області"(директор Сидорак М.М.) відбулося дуже величне і урочисте свято Покрови Пресвятої Богородиці,на якому відмітили річницю встановлення фігурки Фатімської Матері Божої ,вшанували память українського козацтва та Української повстанської армії. Для нас, українців, це свято християнське і національне, воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу.
Саме така атмосфера об’єднувала всіх християн , які прибули до нас у гості. 
Високоповажне духовенство Кафедрального собору Покрови Пресвятої Богородиці,(м. Львів) та священики о.Петро Федаш і о.Геннадій Коротницький (м.Мостиська) розпочали свято із спільного молебню біля каплички Матері Божої Фатімської.
На свято завітали Чернега Валентина Григорівна - начальник відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради Львівської області (Мостиська ОТГ),
Гнатовська Надія Мирославівна – заступник начальника відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради Львівської області (Мостиська ОТГ),
Мартин Марія Іванівна, Бішко Марія Андріївна та Богуцький Зеновій Григорович – методисти відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради Львівської області (Мостиська ОТГ).
А далі всі гості закладу, вчителі,батьки,учні піднялися у святкову залу щоб разом прожити мистецьке дійство , де мали можливість почути ангельські голоси гурту "Орфей", Тріо "Adagio",та заслужену артистку України Ірину Грек, які зачарували усіх присутніх неперевершеним співом, та надзвичайно проникливе читання поезії покірного слуги Божого слова, поета Богдан Пастуха. А також підростаючих зірочок : Інну Пасіку,Олега Лученка, Соломію Подобінську, Дарину Думбраву, Андрія Шкулку, Андріану Кошик,шкільний хор «Аксіус» і наших співучих вчителів Гураль Л.І., Кузмяк О.М., Лесько М.М.,Костишина І.І.
Щиросердечна, особлива подяка від усього педагогічного колективу отцю – диякону Ігорю Турику. Дякуємо отче Ігорю, що Ви у нас є!
Окреслюючи перспективи майбутнього, ми повинні вдивлятись в минуле, черпати з нього той безцінний скарб, який не дасть загубити головне, розчинитися серед дрібних проблем. Я хочу, щоб кожен з вас поставив себе на місце тих хоробрих наших людей, які ціною свого життя захистили Батьківщину, і щоб кожен з вас дав собі відповідь на питання: чи зміг би я?
 



 



Немає коментарів:

Дописати коментар