Сторінки

субота, 25 травня 2019 р.


Вишиванка – це наша національна гордість. Законодавцем моди на вишиванку в Європі став відомий український письменник і поет Іван Франко. Він часто носив вишиту сорочку з європейським костюмом, і таким чином започаткував своєрідну моду. А після того, як українська письменниця Олена Пчілка видала альбом українських вишиванок, в Європі почався справжній бум на вишиванки
16 травня в ОЗ «Мостиський ЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів Мостиської міської ради Львівської області» (директор СидоракМ.М.) відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і весь заклад замайорів різнобарвними візерунками української вишивки.
Протягом дня було проведено безліч виховних заходів даної тематики. Учні закладу читали вірші про вишиванки,співали пісні,та розповідали про українські традиції, виконували творчі роботи з українською символікою, які потім за допомогою волонтерів передадуть учасникам бойових дій в зоні АТО. І як результат, окрім вираження своєї національної та громадянської позиції – позитивні емоції, піднесений настрій, відчуття гордості за приналежність до українського народу.
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар