Сторінки

четвер, 17 травня 2018 р.

День вишиванки
     День вишиванки в Україні у 2018 році припадає на 17 травня. У це свято українці одягаються у вишиванки та прогулюються своїми містами. Вперше День вишиванки запропонувала відзначати одна зі студенток факультету історії Чернівецького національного університету у 2006 році. Її надихнув знайомий, який постійно носив вишиванку. 
Сьогодні масштаби поширення традиції носити вишиванку вражають: такого розмаїття вишиванок, як у третій четвер травня, ви не побачите ніде.
ОЗ «Мостиський ЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів Мостиської міської ради Львівської області»(директор Сидорак М.М.) не може залишатися осторонь. З кожною хвилиною, що поспішала на годиннику, заклад наповнювався все більше різноманітними кольорами, орнаментами, а найголовніше – посмішками, радістю, які здається, заполонили всю його територію .
Весь педагогічний та учнівський колектив прийшли у вишиванках , щоб відчути подих нашого минулого і нести його у майбуттнє. На урочистій лінійці з нагоди свята,яку підготували учні 7-Б класу під керівництвом класного керівника Павельчак Л.Р. дітям розповіли історію вишотої сорочки і всіх привітали зі святом – співаючи пісні та розказуючи вірші про українську вишиванку.
А також під керівництвом заступника директора з ВР Фаріон Л.І. був організований флешмоб «Єднай нас, вишиванко!» у якому взяли участь учні та вчителі нашого закладу. Взявшись за руки, поєднуючись вишитими рушниками створили серце, у яке вклали своє бажання і прагнення швидшого закінчення бойових дій і мирного неба над головами. Всі разом виконали гімн України і випустили у небо синьо-жовті кульки, голосно і яскраво пропагуючи мир в Україні та всьому світі.

Ейфорія, яка охопила весь заклад, дає надію, що подібні дні стануть традицією,вони особливо необхідні сьогодні, коли Україна бореться за свою єдність та незалежність, коли життєво важливо усвідомити самим і показати всьому світові, що ми великий народ з багатою культурою, що складалася віками і є однією з найстаріших у світі. І якщо ми це багатство не лише зберігаємо, а й примножуємо, то нас не здолати.




Немає коментарів:

Дописати коментар