Сторінки

понеділок, 2 квітня 2018 р.

Здай макулатуру – збережи дерево
      Відповідно до листа відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради Львівської області,що доводить до відома про лист Комісії освіти і виховання Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ від 05 березня 2018 року щодо участі у Всеукраїнській екологічній акції під час Великого посту «Здай макулатуру – збережи дерево» в ОЗ «Мостиський ЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів Мостиської міської ради Львівської області» (директор школи Сидорак М.М.) також відбулася екологічна акція. 

      Організатори акції зі збору вторинної сировини, поставили за мету розвинути у дітлахів еко мислення, спрямоване на збереження природи. І схоже задум вдався, адже учні активно долучилися до заходу. Навіть наймолодші школярі несли повні пакунки відпрацьованого паперу. Пам’ятайте: 100 кг макулатури – зберігає 1 дерево, 1 тонна макулатури заощаджує 1000 кВт/год електроенергії. З однієї тонни макулатури можна виготовити 25000 зошитів. Одне дерево за добу виробляє стільки кисню, що його достатньо для дихання трьох чоловіків протягом двох діб. Тому ми повинні ощадливо використовувати продукцію з деревини та паперу, аби уповільнити процес винищення дерев. Про це дітям розповідають педагоги та організатори еко проектів.
      Також, не забуваємо, що збір макулатури є корисною справою, адже зараз в усьому світі намагаються все частіше використовувати вторинну сировину, оскільки це допомагає зберегти нашу планету і є вигідною справою 
       Всi кошти, отриманi від зданої макулатури, залишаються в розпорядженні закладу. І будуть використані на озеленення подвір’я .
       ДЯКУЄМО нашим школярам та батькам за активну участь у зборі макулатури.

Немає коментарів:

Дописати коментар